In het nieuws

Artikel Foodlog: “Er zijn zoveel keuzes die je kunt maken om boeren te helpen, maar mensen weten dat gewoon niet”, verzucht Anita Heijdra. Om hen dat duidelijk te maken, schreef ze een boek. De eerste pennenstreken van ‘Op ons bord’ waren wrokkig en belerend. Op 13 september, tijdens de Dag van de Boerin, presenteerde ze een boek dat de voedselmakers een gezicht geeft.”

Lees hier het hele artikel op Foodlog over Op ons bord

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Op 16 september mocht ik aanschuiven bij Conny Kraaijeveld bij RTV-Utrecht radioprogramma ‘AanTafel’ om te praten over mijn boek.

Terugluisteren kan, via: AanTafel – RTV-Utrecht

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vakblad Boerderij, waar ik jarenlang columnist was, maakte op 10-09-2025 een mooie inhoudelijke reportage.

Reportage Boerderij

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

FoodHelder, het marketingbedrijf van Myrthe Thewissen-Bleijlevens nodigde me uit voor het maken van een podcast over mijn boek. Daar zei ik volmondig “JA” tegen, want ik had het nog nooit gedaan.

Het werd een bijzondere ontmoeting en een openhartig gesprek.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

De afgelopen jaren deelde ik regelmatig mijn visie via prikkelende columns in vakblad Boerderij.nl

Een deel van mijn colums is ook te vinden op de site Eiwit trends